shutterstock_599793752.jpg
 

Njut av Tikens stilla vatten eller kombinera din semester med lugnt och stilla fiske.

I Tingsryd kommun finns det många sjöar med allt från gädda, gös, abborre, braxen, sutare och mört samt lax och regnbågsforell inom 35 min bilavstånd. Här har vi samlat information om fiske, fiskeguide och båt- och kanotuthyrning. 

Båt- & kanotuthyrning

Tid Pris Med motor
Halvdag (4 timmar) 200 kr 400 kr
Heldag (8 timmar) 300 kr 600 kr
En vecka 1 500 kr 2 500 kr

Tiken

Fiske i sjön Tiken bjuder på fina upplevelser för såväl sportfiskaren som för familjen som vill få en fin semesteraktivietet. Det finns möjlighet att fiska från såväl brygga som från land och båt. Fiskarter: Gös, gädda, abborre, braxen, mört och benlöja.

Dag Vecka Månad Säsong År
50 kr 150 kr 300 kr 400 kr 500 kr

“Regnbågsforellsjön”

Kulagölen, 20 km från Tingsryd Resort, är en Put-and-Take sjö med utplanterad regnbågsforell. Här erbjuds du ett bekvämt fiske från ett tiotal bryggor runt om sjön. Genom åren har Kulagölen blivit känd som Regnbågsforellsjön.

Vuxen Ungdom 10-15 år
100 kr / dag 50 kr / dag
 

Fiska lax i rekordstorlekar

Mörrums Kronolaxfiske, 45 km från Tingsryd Resort, är Sveriges ledande sportfiskevatten och varje år reser sportfiskare från hela världen till Mörrum för att fånga lax och havsöring i rekordstorlekar.


Professionell fiskeguide med Småland Sportfiske

Med en professionell fiskeguide ger du dig bästa tänkbara förutsättningar till en minnesvärd fiskeupplevelse! Oavsett om du är erfaren sportfiskare eller nybörjare så kommer sällskapet av en fiskeguide att ge dig ett mervärde.

Hos Småland Sportfiske träffar du Thomas eller Udo. Båda är erfarna sportfiskare som brinner för att ge dig fina fiskeupplevelser. De kan sitt fiskevatten och vet var du har bästa chanserna till fina fångster.

Deras hetaste tips är att börja vistelsen med en fiskeguide för att senare på egen hand, med deras förmedlade kunskap, själv få fina hugg! Thomas och Udo hjälper inte bara till med bra fiskeplatser utan även vilka beten, drag och övrig utrustning som är bäst i olika situationer. Har du specifika önskemål om t.e.x. gösfiske eller att förverkliga drömmen om den riktigt stora gäddan så blir deras kunskap en värdefull hjälp.

De erbjuder även olika sportfiskemetoder som trolling, vertikalfiske eller spinnfiske m.m. Guidning på såväl svenska som engelska och tyska. Du har även möjlighet att köpa specialdesignade utrustningspaket. Småland Sportfiske har satt samman paket med drag som är speciellt utvalda för fiskevattnen i området.

Kontakt

Småland Sportfiske
Storgatan 84
362 30 Tingsryd

info@smaland-sportfiske.com

0477-715544