Astrid+Lindgrens+V%C3%A4rld.jpg

Välkommen in till oss för personlig service, tips och råd!

Tingsryd Resort har ett perfekt läge med närhet till spännande besöksmål att upptäcka i Småland samt närhet till Öland, Blekinge och norra Skåne. Vår kunniga personal hjälper dig med att hitta rätt bland evenemang, sevärdheter, aktiviteter och allt du behöver veta för en fin vistelse.

Glasriket.jpg

Glasriket

Glasriket i Småland tillhör Sveriges största turistmål. Hit åker över en miljon människor per år för att uppleva den fascinerande tillverkningsprocessen vid de heta ugnarna, och inte minst för att handla glas.

Kosta+Outlet.jpg

Kosta Outlet

20 000 kvm shopping av kvalitetsvaror och hundratals välkända varumärken till fantastiska priser. Här finns också gott om trivsamma kaféer och matställen där du kan samla energi.

Kosta+Safaripark.jpg

Kosta Safaripark

Uppleva skogslevande djur på nära håll. Ta bilen genom parken och se visenter, dovhjortar, mufflonfår, kronhjortar och vildsvin ströva fritt i sin naturliga miljö.

Astrid Lindgrens Värld.jpg

Astrid Lindgrens Värld

Var med när Emil i Lönneberga hissar upp lilla Ida i flaggstången, lek kull med Pippi Långstrump eller tirritera med Karlsson i Vasastan. I Astrid Lindgrens Värld blir du och din familj en del av de klassiska berättelserna.

High+Chaparral.jpg

High Chaparral

Att besöka High Chaparral är som att kliva rakt in i Vilda Västern, så som det såg ut på 1870-talets i Amerika. Här finns karaktärer, shower och upplevelser som gör ditt besök spännande, lärande och äventyrligt.

Eriksberg+Vilt+%26+Naturpark.jpg

Eriksberg Vilt & Naturpark

Nordens största safaripark på djurens och naturens villkor. Här möter ni hjortar, visenter, vildsvin och mufflonfår som vandrar fritt omkring tillsammans. Safariparken är endast öppen för att köra runt med egen bil under sommarsäsongen.

Barnens+G%C3%A5rd+2.jpg

Barnens gård

Klappa kaniner, kela med söta killingar, titta på hönsen eller rida en sväng på ponnyhästarna. Här finns också ett vattenland som ger pirr i magen och lekland som är perfekt för busiga barn med spring i benen.

Huseby+Bruk.jpg

Huseby bruk

Låt Huseby Bruk ta dig 100 år tillbaka i tiden. Här snurrar vattenhjulen i Kvarnen, brukshandeln säljer gammaldags karamellstrutar, påfåglarna stoltserar i trädgården och husan fejar på slottet.

Little+Rock+Lake.jpg

Little Rock Lake

Välkommen till Europas längsta zipline - i Småland!

IKEA+Museum.jpg

IKEA Museum

På världens enda IKEA museum i Älmhult får du vara med på en resa genom IKEAs berättelse - Rötterna, nutid och framtid.

edited.jpg

Möbelriket

I Möbelriket hittar du unik design och möbelhistoria med rötter i de småländska skogarna.

Bes%C3%B6ksm%C3%A5l.jpg

Skogens konung

I Smålands skogar är det älgen som bär den största kronan och alla som stött på honom vet att han klär bra i rollen som regent. Närmsta älgparken ligger endast 20 minuters bilresa från anläggningen.

Marinmuseum.jpg

Marinmuseum

Uppleva den svenska marinens händelserika historia. Här finns utställningar, museifartyg och en riktig ubåt från Kalla kriget.

Sollidens+Slott.jpg

Sollidens slott

Sollidens slott är Kungafamiljens sommarparadis sedan generationer tillbaka. Här kombineras frodighet och grönska med vindlande gångar och spännande historier.

Kalmar+Slott.jpg

Kalmar slott

Det bäst bevarade renässansslottet i Norden. Det är idag i högsta grad ett levande slott med utställningar, guidningar och mycket aktiviteter för barn.

Lokala besöksmål

%C3%85snen.jpg

Åsnen Nationalpark

Nationalparken är 1873 hektar och sträcker sig över ett artrikt landskap av sjöar, öar, skog och våtmarker. Här kan du få känslan av vildmark, upplevelser av gammal bokskog, en insjöskärgård med ett hundratal stora öar till små skär och uppleva ett rikt växt- och djurliv.

Sydostleden.jpg

Sydostleden

Välkommen ut på Sydostleden, en 27 mil lång cykelled i södra Sverige. Sydostleden erbjuder dig en omväxlande naturupplevelse från cykelsadeln. Välj att börja turen i de småländska skogarna i norr, längs med kusten i söder eller valfri plats utmed leden!

B%C3%B6rjes.jpg

Sveriges billigaste fika på Börjes!

Orthex+Sweden+Outlet.jpg

Orthex Sweden Outlet

Här kan du fynda förvaringsboxar. termosar, krukor, burkar och mycket mer till outletpriser. Orthex Sweden hette tidigare Hammarplast.

Bilhandel.jpg

Bilhandel

Mer information kommer.

Korr%C3%B6.jpg

Korrö

Korrö hantverksby ligger vackert beläget utmed Ronnebyån i Småland, Tingsryds kommun. Många är de besökare som varje år tar sig hit för att njuta av god mat i fantastisk miljö.

Kyrk%C3%B6+Mosse+Bilkyrkog%C3%A5rd.jpg

Kyrkö Mosse Bilkyrkogård

En gigantisk bilkyrkogård med en över 50-årig historia. Foto: K. Adolfsson

Lunnabacken.jpg

Lunnabacken

Lunnabacken är en gammal hednisk kultplats som genom tiderna blivit en samlingspunkt för boende i socknen men även för besökare av bygden. I hembygdsgårdens byggnader från 1700-talet försöker man att skildra livet som det var förr. Här finns bl.a. en mangårdsbyggnad, visthus, smedja och ladugård att beskåda.

Ljushuset.jpg

Ljushuset

Ljushuset är en ljusfabrik med tillhörande affär. De allra flesta ljusen är handgjorda. Här erbjuds vackra handmålade ljus med många olika motiv, ljus i 100 % stearin, många olika doftljus och i affären finns det även servetter och presentartiklar till försäljning.

122an.jpg

122:an

Vi som driver 122:an Lantliv & Design är en grupp kreativa företagare kring väg 120 och 122 i sydöstra Småland. Med några gemensamma öppettider och marknadsföring, gör vi det enkelt för våra kunder att besöka oss. Vi har alla något unikt, spännande och genuint att erbjuda. Välkomna ut på landet!