Älgparker

I Smålands skogar är det älgen som bär den största kronan och alla som stött på honom vet att han klär bra i rollen som regent. Ungefär 30 000 älgar beräknas ströva runt i de småländska skogarna och i älgparkerna kan du både se och röra de majestätiska djuren.


 

Älgriket Tingsryd 20 min

362 92 Tingsryd

Här kan du se älgar, kronhjortar, dovhjortar och rådjur i deras naturliga miljö. De lever i hägn som är drygt 35.000 m². Om du får tillfälle att mata en älg så kan du notera att de alltid provdoftar på det som serveras, på grund av deras utmärkta luktsinne. Här finns en kiosk, sittplatser och en sjö med grillplats.

 

Grönåsens Älg- & lantdjurspark 45 min

Grönåsen 2, 360 52 Kosta

En promenad på 1 300 m tar dig runt älgarnas inhägnad. Njut av den vackra naturen och stanna till vid dammen. Har du tur så träffar du på en älg som tar en simtur eller dricker. Längs promenaden finns bänkar och utsiktstorn. På gården finns också andra djur, shop, café och övernattningsmöjligheter.

 

Glasrikets Älgpark Nybro 50 min

Långa slät 314, 382 96 Nybro

Här kommer du skogens konung nära. I natursköna miljöer ser du älgarna. Entréhuset har souvenirförsäljning med massor av älgprylar. I parken finns även en damm med inplanterad laxforell, där du kan prova fiskelyckan! Här finns det också grillplatser. I anslutning till parken finns det möjlighet att utnyttja elplatser, för övernattning i egen husvagn/husbil.